Naast de basis diergeneeskunde levert onze kliniek ook speciale veterinaire diensten. Jarenlange differentiatie en nascholing op een deelgebied van de diergeneeskunde maken dit mogelijk. Ook dankzij een groot team en moderne kliniekuitrusting kunnen dierenartsen zich toeleggen op een gebied wat ze extra interesseert. Dit en jarenlange ervaring zorgen voor een breed aanbod van bijzondere operaties en behandelingen. Hieronder vindt u een overzicht, graag zal de dierenarts u verder informeren.

Puppy consultatie

PuppyConsult1

Ruby tijdens een puppyconsultatie, uniek binnen onze praktijk: gedragsbegeleiding bij het opgroeien van pups.

Operatie voorbereiding


Veel zorg en aandacht voor de patiënt. Wij willen graag dat u bij u huisdier blijft als hij of zij onder narcose moet. Het is vertrouwd voor het dier dat de eigenaar erbij is, en daarom zullen ze makkelijker, sneller en met minder narcosemiddelen in slaap vallen. Dit is prettiger en veiliger voor uw dier!

De operatie


Wij beschikken over een moderne uitgebreide Iso9000  gecertificeerde operatiekamer met gasanaesthesie, verwarmde operatietafel, beademing en state of the art bewakingsapparatuur, Alles om de noodzakelijke operatie zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen.

Gebitsbehandeling

Ook dieren moeten soms naar de tandarts. Dit gaat dan wel altijd onder volledige narcose. Ook hier hebben wij een aparte ruimte met beademing en gasanaesthesie voor. Dieren met gebitsproblemen zijn vaak al op leeftijd, zodat veiligheid bij de ingreep voorop staat.

De opvang


Er is volop zorg en aandacht voor de dieren tijdens de opvang. We hebben een aparte recovery en intensive care unit. Opname van katten en honden is gescheiden, om stress zoveel mogelijk te voorkomen.

Laboratoriumonderzoek


Veel laboratoriumonderzoek doen we in onze eigen praktijk. Meestal is de uitslag dan ook dezelfde dag bekend, en kan er snel gestart worden met een eventuele behandeling. Ook in het weekend en in de avonduren staat dit lab tot onze beschikking.

Röntgen

Onze röntgenopnames maken we digitaal. Ook echografie behoort tot de standaard opties in onze praktijk.