Dierenartsen:

Wilma Evertsen

Wilma Evertsen

Van kleins af aan ben ik met dieren opgegroeid en zolang als ik mij kan herinneren wilde ik al dierenarts worden. Gelukkig werd ik na de middelbare school in 1 keer ingeloot voor de studie diergeneeskunde aan de universiteit in Utrecht. In 1994 ben ik afgestudeerd.
Na een half jaar in Deventer gewerkt te hebben ben ik hier in Veenendaal komen wonen en werken.
Het bevalt me hier prima. We hebben een leuke praktijk met veel mogelijkheden voor onderzoek,
prettige collega’s en een gezellige werksfeer. Het werken in een praktijk met 3 dierenartsen vind ik ideaal.
Een klein team zorgt voor goed onderling overleg en er is altijd de mogelijkheid ‘moeilijke’ patiënten door je collega dierenartsen te laten onderzoeken.  Doordat we met meerdere mensen werken is er de mogelijkheid om ons verder te verdiepen in bepaalde deelgebieden van de diergeneeskunde, zoals bijvoorbeeld echografie, cardiologie en orthopedie waar ik bijzonder in geïnteresseerd ben. Verder geef ik regelmatig een cursus op dierengebied,
zoals EHBO en reanimatie bij dieren.

Naast mijn werk heb ik ook privé veel met dieren te maken, het bloed kruipt tenslotte waar het niet gaan kan…
Naast Grote Munsterlander hond Pippa heb ik nog cavia’s, en een geweldig paard Roosje, een KWPN schimmel.
Daarnaast ben ik getrouwd, moeder van een dochter Amara (geboren in augustus 2004) en een zoon Milan (juni 2008) die gelukkig ook dikke vriendjes zijn met alle hierboven genoemde dieren.  Verdere hobby’s zijn paardrijden, duiken, zowel in Nederland als in het buitenland, reizen en fotografie. Het leuke van fotograferen is dat ik daarmee alle hobby’s kan combineren! Eigenlijk kom ik altijd tijd tekort om alle dingen te doen die ik graag zou willen.  Het is dan ook maar goed dat mijn werk eigenlijk ook een hobby is!

 

Gert Wim Bakker

Gert Wim Bakker

Vanaf mijn vierde levensjaar koesterde ik de vurige wens om dierenarts te worden. Na 3 jaar biologie te hebben gestudeerd leek deze kinderdroom ver weg, maar na 4 maal te zijn uitgeloot kreeg ik het felbegeerde plaatsingsbewijs voor de diergeneeskunde studie.

In 1999 afgestudeerd, begon ik in Borne (Twente) als dierenarts in een dependance die ik zelfstandig runde. Vanaf die tijd altijd in gezelschap van lieve huisdieren. Sinds 2017 is hond Sjaak (kruising Hollandse herder x Labrador) mijn grote vriendin en 2e schaduw.
In 2001 ben ik in de kliniek op de Kerkewijk in het team gekomen. Sinds 2014 ben ik blij en trots om samen met ons vertrouwde topteam van onze Sterkliniek, op de moderne locatie op de Nijverheidslaan, de gezondheid van de vele huisdieren in de regio te bewaken. Ik koester ook de uitzonderlijke goede vertrouwensband die in de vele jaren is opgebouwd met veel cliënten. Binnen de diergeneeskunde gaat mijn bijzondere interesse uit naar de disciplines interne geneeskunde, chirurgie, neurologie, gedragsleer, exotische (bijzondere)dieren en apitherapie (bijen geneeskunde).
Daarnaast ben ik actief als voorzitter en secretaris binnen het bestuur van Stichting ALive!, bekend van Klassiek aan de Grift en Nachtgeluiden, en ook nauw betrokken bij het poppodium Vlow0318 met het organiseren en ontwikkelen van pop-culturele activiteiten binnen de gemeenschap. Ik hou van sportieve, liefst extreme uitdagingen o.a. het beoefenen van Krav Maga, en sinds 2 jaar obstacle of mid-long runs. Mijn ambitie is het schrijven van een thrillerroman, en het liefst zou ik in de nabije toekomst nog mooie reizen maken naar o.a. Oman, Iran, Vietnam, Argentinië, Japan en Curaçao.

Samen met collega-dierenartsen en assistentes probeer ik de beste zorg te verlenen voor uw gezelschapsdieren.
Van hond tot kat … van konijn tot cavia … van vogel tot reptiel … van vis tot spin etc.

Marise Bonga

Marise Bonga

Van jongs af aan wist ik dat ik iets met dieren wilde doen. Alles op vier poten fascineerde mij en geen dier kon mij passeren zonder dat ik het wilde aaien en knuffelen. Mijn ouders riepen al vroeg dat ik maar dierenarts moest worden. In 2005 kwam die droom uit toen ik aan de studie Diergeneeskunde mocht beginnen. Ik verliet mijn ouderlijk huis in Sint-Michielsgestel en verhuisde naar Utrecht.

Na mijn afstuderen heb ik bij verschillende klinieken even rond kunnen snuffelen voordat ik in 2015 in Veenendaal terecht kwam. Nu werk en woon ik hier met veel plezier. Elke dag geniet ik van de variëteit aan patiënten en eigenaren en de gezellige sfeer binnen het team. Mijn speciale interesse binnen de diergeneeskunde gaat uit naar de chirurgie, dermatologie en de oogheelkunde. Hier hoop ik mij in de toekomst verder in te ontwikkelen. Bent u nieuwsgierig geworden, dan zie ik u graag bij mij in de spreekkamer verschijnen.

 

Paraveterinairen:

Edith van de Water

Edith de Water

Mijn naam is Edith van de Water. Sinds 1989 ben ik in de kliniek werkzaam als assistente. De werkzaamheden zijn zeer afwisselend: van hectisch baliewerk tijdens een erg druk spreekuur tot de relatieve rust in de operatiekamer tijdens het assisteren bij een chirurgische ingreep. Wij worden altijd in de gelegenheid gesteld nascholingen te volgen: mijn interesse ligt vooral bij het gebit van hond en kat en ik heb me dan ook “gespecialiseerd” in het behandelen van gebitsproblemen. We hebben een superleuk team en zijn zeer goed op elkaar ingespeeld, kortom:heel fijn om in deze praktijk te werken!
Bijna 20 jaar was ik erg actief in de hondenafrichting en ik heb de bronzen, zilveren, gouden en briljanten africhtingsonderscheidingsspeldjes. Mijn vrije tijd vul ik graag met tuinieren, fietsen en fotograferen. Daarnaast besteed ik ook vele uurtjes aan het oplossen van cryptogrammen.

 

 

Annita Schothorst

Mijn naam is Annita Schothorst. In juli 2002 heb ik in Barneveld mijn opleiding tot paraveterinair
dierenartsassistent afgerond en ben direct daarna begonnen als assistente in een gezelschapsdierenpraktijk. Tijdens mijn opleiding heb ik een aantal weken stage gelopen bij de Kliniek voor Gezelschapsdieren Kerkewijk. Na eerst 10 jaar elders in een kliniek gewerkt te hebben, kreeg ik in 2012 de gelegenheid om het team te komen versterken. De afwisseling en veelzijdigheid in werkzaamheden in de praktijk vindt ik erg leuk.
Dit omdat je overal inzetbaar bent; van röntgen en OK tot spreekuur en balie. Daarnaast hebben wij een gezellig team met een collegiale instelling! Kortom een prettige werkomgeving.

Van huis uit ben ik opgegroeid met diverse dieren, waaronder konijnen. De vlaamse reus is altijd mijn favoriete konijnenras geweest. Samen met mijn vader doe ik veel aan en in “de konijnensport”. Wij gaan o.a. met onze dieren naar diverse tentoonstellingen door het hele land en vervullen beide enkele bestuursfuncties. Ik ben o.a. secretaris van de Nationale Vlaamse Reuzen Club. Een leuke en wederom afwisselende hobby!

Joyce Otten

Joyce Otten

In 2008 heb ik in Barneveld de opleiding tot paraveterinair succesvol afgerond. 7 jaar lang heb ik in Ede in een praktijk gewerkt, en sinds de zomer van 2015 ben ik in deze praktijk gekomen om het team te versterken.
Van huis uit ben ik met dieren opgegroeid (honden, katten, vogels, schapen en paarden), momenteel heb ik samen met mijn man 2 katten die we uit het asiel gehaald hebben. In mijn vrije tijd kunt u mij tegen komen in wandel of fietsgebieden. Verder maken mijn man en ik graag verre reizen, zo zijn we o.a. al in Mexico, Cuba en Costa Rica geweest. De komende jaren zullen we geen verre reizen meer maken, want inmiddels zijn wij de trotse ouders geworden van onze dochters Lieke en Romy.

Jacoba Drost

Van jongs af aan heb ik een grote liefde voor dieren. Jacoba Drost
We hadden thuis in Utrecht dan ook van alles rondlopen; dwerggeiten, kippen, duiven, katten, een hond etc..
In 2007 starten ik aan het Groenhorst College met een vier jarige opleiding Dier&Management,
welke ik met een diploma heb afgesloten.In 2012 verhuisde ik van Utecht naar Veenendaal,
samen met mijn drie cavia’s, kippen en mijn paard. Om mijn kennis te verbreden en de kansen op
de arbeidsmarkt te vergroten heb ik in 2014 via het cursus centrum van het Groenhorst College de opleiding
Paraveterinair gevolgd. Deze heb ik in mei 2016 succesvol afgerond. Mijn stageperiode heb ik voor het grootste
deel doorgebracht bij Sterkliniek Kerkewijk. Hier maakte ik kennis met een erg leuk en gedreven team,
welke mij veel geleerd heeft. Toen mij gevraagd werd om het team te komen versterken heb ik dan ook
geen moment getwijfeld. Vanaf november 2016 ben ik werkzaam in de praktijk.
Op dit moment verzorg ik de financiële administratie van de praktijk.

 

Michelle Booms

Michelle Booms

Mijn naam is Michelle Booms. Vanaf jongs af aan was het voor mij duidelijk, ik ging dierenartsassistente worden. Mijn moeder was dierenartsassistente en bracht dan ook vaak zieke of gewonde dieren mee naar huis, de liefde voor het helpen van dieren werd er dan ook met de paplepel ingegoten.

Tijdens mijn opleiding tot paraveterinair dierenartsassistente heb ik 2 keer stage mogen lopen bij de Sterkliniek Kerkewijk. Ik heb het onwijs naar mijn zin gehad en veel geleerd, Hierdoor heb ik ook altijd gehoopt dat ik er ooit zou werken. Nadat ik een jaar in een andere dierenartsprakrijk gewerkt te heb mag ik met trots zeggen dat ik nu deel ben van dit geweldige en gedreven team.

Samen met mijn vriend ben ik vaak te vinden in de bossen voor een stevige wandeling. Verder hou ik erg van lezen, tekenen en verre reizen maken. Ik heb al veel dieren gehad van axolotls, naar konijnen. Op dit moment ben ik de trotse eigenaar van mijn kat Kitty die mij altijd gezelschap houdt als ik een goed boek lees